Tuesday, October 13, 2009

sorang diri....

salam....tinggalle aku keseorangan minggu nie......padan dengan mukaku..hehehe..abang aji kat negeri di bawah bayu....atas arahan kementerian...bertugas...jangan nakal ye bah..staying at home alone..banyak. betul ruang kosong ..I mean my free time...dahle.tinggal sorang takdenye ku masak.....open the fridge..cari ape yang segere....malam semalam i slept k.at my mum place..hari nie...dan sterusnye..kat rumah sendirijela..banyak. kerje urusan penandaan nak. ku selesaikan..dalam hati tu takut juge sorang2.nie ala..tawakkal je...esok n lusa dah ada meeting sampai petang...well selagi yang menurut perintah...thats it..we must be sincere..right!!!

nak story..yesterday evening I went to town (bp) (tentule alone) gi ke ceramic emart..cari bahan-bahan dapur for my mum...rondele kat carrefour tu..jumpe juge ngan member2 yg mengenaliku..okle..pastu I was damn hungry..peluh sejuk.ku..dah keluar nie..masuk angin nampak.nye..I took my breakfasat 8.30 k.at sek.olah..now is already 3.30...patutpun...so apalagi I went to kfc..makan alone..tengok. kiri k.anan adejugele..geng yang makan sorang2(I mean d ldies..la..takle I'm the only one....then ada satu f amily sat depan I..buat dek je la...but the guy asyik tgk je kat aku...( wei apahal nie...dokperhatikan muke aku je orang nie..apa aku makan selekeh ke..tudungku senget ke..ke..baju aku koyak?haha mcm2 then wife die pun gitu jugak..then anak-anak comel dia tgk..hai..tak boleh jadinie..so cepat-cepat nak abiskan nasi ayamku tu....minum air coke pun sampai trsdak..then si mamat nie approach kat mejaku...cik gu.tak kenal saya ke?..manalah nakkenal dah jadi bapa orang dan macam very successful person..so..dia pun mengenalkan diridia..well..ingat jugakla budak nie dulu pernah aku rotan die ialah kite nak ngajar die...then dia pnkenalkan wife die and anak-anak die comel2belaka..ini cikgu papa..yang ajar papa bi,nyanyi.menari...(walawala...)seronok jumpe anak murid yang menghargai kite nie..yang best nye dia kate ckgu nampak mude je.hehehe hai..dah ramai cucu saye...memangle kata orang jadi guru nie kaya..kaye anak murid...mdahan-mdahan berkat hidup kite....amin.

3 comments:

Kembara Kelana said...

haah eloklah tu...duk sornag diri..aku dengar...ada hantu kat dapor kau malam tadi...masuk...hitam zie...hehehehehe
cakap sorang...nulis sorang.... tapi bab junpa anak murid...memang best, penghargaan yang sukar di lupa ...gitulah kepuasan seorang guru...

futbolmaster said...

hantu my mom xtakut lg...tapi klu jumper cik T...hehehehe

azie said...

Nak wat macamana..peningnye..aku kalau tinggal sorang kuat makan..baru masak bubur nasi letak bilis ..lobak asin.malam nie..ada mud nak masak .nak cubela..bubur nasi bras faiza mak saya kate sedap.yes memang sedap..assecories kreatf sendiri..
aha..bab.mak T tu jngan le ..nanti ibu lari pecut 100m..lompat pgar terus k blk lisa.hehe