Tuesday, January 11, 2011

tom2


salam..N3 ku kali nie nak ku storykan kisah kucing angkatku TomTom(nama abg aji yang beri)
I am not d want yg suka bela kucing..coz tak sanggup nak melayan kencingnya n ituuunya....di kawasan rumah ku banyak stray cats...entah dari mana datangnya..dan kerja hubby pasang perangkap n anta ke pasar ...heheh bukanlah kami kejam sangat..pastinya buang kucing ditempat yang dia boleh dapat makanan.
It happen that one day as usual sekor lagi masuk perangkap...but kali nie nampak macam manja sangat tak takut n kesian pulak..biasanya kalau kuicng yang masuk perangkap sangat garang bila kita dekat dengannya...tapi yang ini..lain pulak...dalam hati kecilku nie pasti kucing yang bertuan...so kami lepaskan....after few days kucing tu asyik berkeliaran kat rumah ku..cuba2 nak masuk rumah memang aku jeriit...dan dia suka relax kat bawah kereta ku...one night kami nak kuar ngeteh..buuub.......eh macam langgar something kata hubby...kucing kot...okla.cari2 tak jumpa...d next day..I saw kucing tu datang lagi sambil terhencot2..aha..nie pasti kucing yg abg aji langgar...rasa simpati amat sangat..apatah lagi doter aku yg tak pernah2 sukakan kucing..pun nak membelai nya.".manjala ibu kucing nie...asyik menyondol2kan kepala kat kita.."
then kuicng nie menghilang entah kemana....tergerak aku mencari kat lorong rumah ku..dan nampak ia sedang duduk diam tak boleh bergerak...la....kesiannya...aku dan anak daraku mendokong kuicng nie bawa balik kerumah....n look after it for one night dia stay dalam rumah..break rekod betul....siap ada tilamnya lagi...hebat kau kucing..luluh hati..kesian kan dia....days after days semakin manja dan dekatla Tomtom dengan kami..tak pernah2 beli friskies n whiskas..heheheheh da belila pulak..at last dah ok kaki tomtom....rutin dia pagi bfast..then dia tido......tgh dia lunch........petang dia kuar..malam dia dinner........main2jap..dia kuar...dan seterusnya....
after melissa balik penang..dan aku mula kerja...rutindia da bertukar coz lepas bfast pasti aku kuarkan dia...coz nobody at home..n bila petang dia datang...tercari2 doteraku kot kat bilik dia...hmmm tomtom....sehinggala 3 hari dia tak balik...wah...rasa risau pulak...mana ko pergilak tomtom...sekeliling rumah jiranku aku cari.tapi takde...agaknya dah balik rumh tuan dia...coz selalu aku tak de kat rumah...tapi rasa rindula pulak..kat tomtom...jam 5 pagi macam terdengar suara tomtom la kat pintu....akupun bergegas bangun...buka pintu abg aji pun turut serta...betulla tomtom dah balik....aku dah jadi macam budak2 ..heheheheh...laparnya dia....sepanjang hari asyik mengikut aku je..sampai aku masakpun dia baring kat kitchen.....
tomtom.....tomtom.....

2 comments:

futbolmaster said...

hahaha... nak pinjam tom3

azie said...

hehehheeh....