Tuesday, February 3, 2009

Today..aku mengadap blog lagi ..cara sekarang berinteraksi..never mind we have positive attitudes towards it..bila baca blog kawan2 lain boleh juga brkongsi idea n share experiences..
nak tahu citer.I geram ada ..bersyukurpun ada...gini..actually last month i was so busy wt the netball tournament within my district..I lost my bonia spectacles..bukan nak tunjuk lagak...but..it is so important..coz..i nie long / short sighted gak..wes tuek...aku ingat lagi gelagat En.Mnsor penyelaras kursus induksi aku kat rompin dulu..asyik kerja ngutuk kami yang veteran teachers nie.tapi dia best..slot diaa b erdekah2ketawa..sesekali aku kena kan dia balik...itu kelebihan ku....public speaking terror..( kalau member2 oum aku dulu called aku terrorist)dgn tutor..apa aku peduli...tapi we r good frens..markah baik punyer..thank you to all the young tutors..sebenarnya..depa takut kat veteran teachers bila cakap pasal pedagogi ke..pnp ke..kami lebih handal...hahahehe..
balik semula kat cermin mata aku tu...aku mencari b agai nak rak..sekeliling sekolah..member2 pun carile jg...I asked the clerks...they saw it and put it in a tray on their table..maklumle aku nie pelupanya dah b anyak...(asyik makan tongkeng ayam )..but bila i cari tak jumpe....so everyb ody start cari..mmang tak de..pelikla..aku b alik rumah sedih juga..mata dah lah blurr je..tgk muka hby dah tak handsomeje...(kahkahkah)naik anginle juga..kena kaunseling le aku..dgn hby...so two weeks aku bertahan jgla..manalah tahu jumpe..dah fdup..n ak bt keje.tak selesa..aku gie la buat yang baru...hari ini aku dikejutkan dengan satu berite cermin mata aku dah dijumpai elok terletak atas tray tu.....hah....pening kejap aku memikirnya...staf yg lain pun...terngangale jg..hai....nie berkat aku baca yasin la gaknya...tak pe lah..ada rzeki jumpe lagi...tapi aku dah beli yang b aru lagi mahal.......monalisa......walahwalah....nak sedapkan hati ..tak pa tak pa..tak pa..istifar banyak2

9 comments:

swEet zirCon said...

Salam...N here. Erm..wt should i call u..yg plg best la. Pn ke..cikgu ke...:-)
Bout d lepidoptera blog, sy dah tgk n dah berguru pun dgn tn punye blog. Cz setting complicated so kene byk masa la nak apply ape yg dah diajar tu. But hopefully u luv a few adjusment i'v made. Sory if x sesuai coz tak tau ur preference cane...
Hepy blogging! :-)

swEet zirCon said...

Actually nk ckp psl spec td. After 2 weeks baru jumpe. Pastu kt situ je. Pelik2...

azi said...

salam ..n.so you r my boy's 'n 'ye..at last you appeared jg...anyway thanks a lot..for helping me...well the young ones know much better in fact is immuned wt dis culture..so what do you wnt to address me as...up to you..how serious you r wt that handsome boy of mine...?I hope both of you be good noo..If ..likes you..ok..I okje..hahaha..tengok tu ..dh senyum.

swEet zirCon said...

Well...since almost evrybody call u cikgu..i'll do so..
Hmm..how serious..??
We're seriously knowing each other.. Thts just wt i can say for the meantime :-)
Anak cikgu ni kan handsome so...u know.. ;-D
But dont wory...Insyaallah everything will be good. Plz do pray for us...we really need it.

Btw if u would like to add songs or pictures just tell me. Cikgu boleh letak family picture at d right corner of your page. I'll help u with that. Till then...:-)

futbolmaster said...

korg tgh bincg psl saper nie? huhu

azi said...

THANKS..DEAR..SUKA HATI LE N NAK
BUAT MCM..ASAL SAVE..MINTA GAMBAR NGAN AM..SAYA..saja.je.suka-suka TULIS KAt blog nie..

futbolmaster said...

gambar? hahaha...boleh2...1 gambar rm5..huhuhu =p

swEet zirCon said...

futbolmaster: demand gn mak sndri...:p
p/s: rm5/2 ok...sorg 2.50. haha..

NaniRostam said...

Wes Tuek ...tapi jek ayu...