Sunday, August 23, 2009

resepi dapur ku....ramadan al mubarak...


my dear bloggers............arinie the second day kite berpose...2 out of three my children ada kat rmah...i am so happy..coz..syokla sikit nak masak2..paling seronok bulan ramadan nie..memikirkan apa nak dimasak....pas tu..macam2resepi nak dcube....maka keluarle segala buku masakan...but then sometimes it end up...ala...my hubby gi beli kat bazar ramadan je..I thnk semua orang macam tu kot....tapi..for the first week ni.puasa..holidays lak tu..i want to cook...senyum simpul my hby...(yelah..kata die macam perli akuje....) Ok...I will cook....!!since nanti balik lagi sorang lagi my handsome boy...yeah....yeah...mum will cook!!!for today resepi....I want to cook ikan siakap sweet sour....fried kueh teow..kailan belacan....n..our favourite...udang goreng tepung..( hehe pasal arinie am..lum balik ..dis boy allrgic sungguh gan udang..ciann..die)yesterday...I dah masak miee singapore,sardine rolls..menu utama tetap nasi..sayur lemak labu...ikan ayam goreng ..wuhhh...seronok tengok hubby n anak makan..but as for me...tetap makan.ngan ikan masin n acar buah....ok! wll share again other respi later....

5 comments:

Kembara Kelana said...

selamat memasak...gemok lah haji tu azie

norlilasamad said...

Wah,mesti sedap!
Enjoy your cooking...

azie said...

er...sebenarnye memg suka memasak...cuma..masanye je..and situasi..tak mengizinkan...lagipun abng ajie tu lebih suka i dok ngadap muke die...berceloteh..n..gi warung makan..manale tak gemuk..hehe

Kembara Kelana said...

Abg aji kau tu...pandai drama zie, bukann ngadap saja tu..ada main main mata tu...hahaha

azie said...

main mata...??dia dah rabun..dia nmpak azie je...hehehe