Wednesday, September 23, 2009

salam aidilfitri

( kami tige keluarge....yusof n norila)
salam satu malaysia...masih sunyi sepi rakan bloggers semua..gamaknye..sibuk berayele ek...rayekali ini..amat menyeronokkan ..walaupun aku demam ..selsema dan batuk...(bukan hini...lega..dah jumpe doktor....)demam penat agaknye..sebelum raye sibuk....biasele nak raye everything nak dibuat...raye pertama biasele aku beraya di rumah sendiri..selepas tu kami balik muar..(kampung my hubby )..then went to all saudara mara kat sane..petang balik Tanjung Labuh pulak..kampung ku..ramai siblings aku balik raye kali ni..malam... we balik pt raja semula .On the second hari raya..marhaban lelaki..kampungku...kali ini rumah ku kena giliran awal..yang keempat..aku masak mi singapore ,caramel n goreng nugget...seperti biase le after that my siblings will come over to my house...riuh rendahle...dan yang sangat menyeronokkan a fren of us..kembara kelana.dropped by my house...and norila with their family....wah..bestnye..and my cousins pun ramai sampai....dah macam open house....aku dah berlari..sakan..memasak tengok bekalan mi ku dah nak habis..semuanye nak ku buat..layan tamu..masak..tengok ape yang tak de....nasib baikle anak dara ku cekap juge kat dapur.. (sampai luka jari terkena pisau nak cepat..dear...sayang..sikit sje..yang geli hati dia tengok darah banyak kuar..menangis pulak tu.).n the boyz semuanye ringan tulang..alhamdulilah..everything settle...bersih clear..aku semakin demam..malam dah tak tahan aku gi klinik..makan ubat..asyik tidurje...raye ketige..memang aku asyik tidur..(nasib baik tak de pule tamu yang hadir..cume budak2je itu tak pe lisa n adi yang layan )disebabkan ubat batuk itu agaknye..malamnye pule...my fren huda(gie) datang..lebih kurang kul 11.00 mlam..lama tak jumpe...lebih kurang 30 thn...terime kasihle semuanye....hope berkekalanlah silatrurahim antara kite..




kenangan bersama kembara kelana dan norila sekeluarge

anak2-saudara dimuar...perempuan semua.....
gelagat kami di pagi hari raye
tgkle..aku bab nie pasti tangkap syahdu......

nie...mata rm......hehehe...

permata hati kami....................
love u forever

sibuk nak bersembahyang raye.....

2 comments:

Kembara Kelana said...

terima kasih zie...dah tu aku mintak air kpi pulak...maaflah nyusahkan kau zie dan yahya

azie said...

ala..tak de susahnye buat kopi tu..yang penting sudi juga menjengah ke teratak kami..terime kasih banyak2