Wednesday, September 9, 2009

lama tak update..

salam satu malaysia buat semua...lamanya aku tak mengupdate..blog..masanye cepat berlalu...dah tinggal lebih kurang 10 harije puasa...kesibukan raya dah terasa..apatah lagi dgn lagu2 raya yang dimain kat radio..shopin mall...bazar ramadan...aku masih sibuk ngan studentsku..yg sedang pkse upsr..tomorrow wll be english paper...budak nak pkse aku tak senang duduk.........( anak-anak..perkataan yang selalu ku gunakan bile berleter dengan students ku...)hopefully semua success....
semangat nak raya nie kureng sikit bagiku kali nie...terutama pasal anak-anak ku balik sehari sebelum. raya...alamak tak bestnye..kalau tidak gotong royong mengemas (melissa)rumah..mngecat.(am).memasak(adi)..semua ada part masing2..seronok nak raye...kali nie semua akule n hubby buat...baju raye..anak-anak dah besar citarase sendiri..bagije duit pi beli sendiri..biskut raye..seperti biase..ahai tunjukje..beli....
yang istimewa kat pt.raja ada adat mengunjung(..anta laukpauk ,ketupat..macam raya tu lebih awal...)puasa 10 hari dah ada yang ngantar kat aku...kadang2 tu serentak 2-3 jiran yang bagi....aku nak makan 2 orang....terkulat-kulat nak merasa semua....kali nie nak ngunjung aku n hubby jg le buatnye...anak-anak takdapat le menolong..(dulu aku tak padai nak wat2 semua nie..apasal awal sgt dia orang masak ek..lama-lama dah ikut macam depala..dah duduk sini..)best jugak..pendekkata 2 kalile aku masak ketupat...untuk hari raya ........

4 comments:

swEet zirCon said...

Jiran @ my place pun skrg wt camtu gak...dorg kate kalau tgu raye baru nk bg sume serentak t x habes makan. betul jgk tu...dulu2 1ari raya byk sgt makanan x abes mkn smpi basi. syg jek...huhuu

azie said...

yes..itu rasionalnye..but kat kedah.. my mum's kg tak de mcm tu..kat johor aje..itu pun d javanese i pun kawin org muar jawa jg..ikut le..masuk kandang lembu menguak....habiskan...hehehe

Kembara Kelana said...

azie...
kau memang steady, kau kawin sang bayu tu..watak hero dalam teater wau bulan karya dan arahan aruah datuk razali ismail..mantan tmb menteri pelajaran tuuu...hebat tu. Boleh nyanyi dan berlakun ..jangan pandang rendah..idaman ramai orang masa kat maktab tu...

tentang kerja
aku taksir dari blog dan cerita kau, kau seorang guru yang kompiten

tentang kerjaya sebagai ibu
kau kira ibu yang bertuah sebab ada semua jenis jantina dalam family...ada org tak ada anak lelaki lah atau tak ada anak perempuan

tentang buat kek
anak dara kau dah pandai buat..untuk mertua dia makan [ akulah tu..] hahahahaha

salam hari raya azie..gurau gurau jer

azie said...

salam...kirenye azi kawin ngan artis le ...(hahaha)gelak abang aji..baca..part ramai peminat tu..senyum sampai ke telinge..hai..kite masa mude2 dulu..hebat jgk...abg aji tu tak dapat azi terjun kat jambatn muar tu..hahhahahahahahah!