Monday, May 4, 2009

my second...girl

dalam anakku yang sulong berusia 3 tahun ...aku melahirkan another baby..but dis time a girl....
juga melalui caesarean...( my spelling...betulke...)nak wat camne...God knows everything...tapi memangla ragam ibu mengandung mempengaruhi anak dalam kandungannya...kalau d first on e..I memang cepat merajuk..panas hati..juga kuat nangis....hahaha..sebab itu la yg
sulon g..ngikut....( bukan salah ibu mengandung ye..)but kali ini I rasa terlalu berani..seven months baby dalam kandungan i like to ride a motorcycle..pergi sekolah tu bawa motor sendiri..masa tu entah ngape hubby bagije..dia takut aku merajuk kot..apa saja aku daring betul..dah dekat due pun masih aktif jadi pengadil bola jaring...aku masih ingat waktu tu pertandingan nasyid peringkat daerah..kebetulan sekolah ku ketika itu mewakili zon..dan ketika itu dengan perut yang memang tengah sarat ...hei aku conduct kat pentas..( macam dah tak de ek..guru lain )semua wakil ppd masa itu senyum..kat aku..( senyum psl apa tahle..ketawakan aku ke..tahniah kat aku ke...perli aku ke...)aah..gasaklah..johan juga sekolah ku..................
waktu melahirkan yang kedua ini..tak lame la aku dikurung kat labour room tu..4 jam je...dah ada kes...jadi lahirla baby girl ku....nur melissa namanye...( oh..ye..kdua2nama anakku suami yang beri..suka hatilah..aku tak kisah sangat..)Like mother like daughterla....bakat apa yang aku ada sebji diwarisinya...anakku ini..sangat berbakat dalam nyanyian..tarian..sukan adalah juga...dan dari segi akademik alhamdulilah..waktu dia di tahun tiga dapat melepasi ujian pts..waktu itu untuk melompat dari tahun 3 ke tahun 5 tapi....tak mahu..tak pe la..(ketegak mcm ibu dia jugak)disebabkan bakat yang dia ada..selalu mewakili sekolah dan juga seperti abangnya dapt anugerah plajar cemerlang waktu di sk.rendah....(oops nanti aku upload gambar...)

1 comment:

Kembara Kelana said...

azie dan yahya selamat
maaf lama taka jengah ke blog kau orang...aku kena ayak kiri kanan..kejab dicampak ke pulau lepas tu dicampak kedarat tempat org asli..bukanlah aku ni ganas sangat tetapi biasanya rezeki aku ialah cover tempat orang tak nak. sekarang aku GB di SK KG AUR, bukit ibam , muadzam shah..kalau lalu antara segamat ke kuantan...aku adalah kat tengah tengah tu.
jumpa lagi nanti..tak puas sembang dengan yahya